«Шевченко – символ України»

09.03.2020 19:23

Для багатьох поколінь українців Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо. Та це не так. Шевченко як явище велике й вічне – невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з її буттям продов­жується нею, вбираючи в себе нові дні і новий досвід народу, відзиваючись на нові болі й думи, стаючи до нових скрижалів долі. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічнім шляху до Шевченка...

       Свято «Шевченко – символ України» відбулося у нашій школі.

Учасники заходу мали можливість доторкнутися серцем і душею до невмирущої поезії Великого Кобзаря, що став славою і гордістю українського народу, його заповідною думою і безсмертною піснею.      

       Ішла Тарасова доля разом з маленьким хлопчиком шукати стовпи, що підпирають небо. Плакала над трагічною долею Катерини, наймички Ганни. Гнівним голосом закликала до боротьби. А інсценізаціями «Козацька доля» та «Розрита могила»  учні довели, що Шевченко вічний і сучасний, що його пророче слово і сьогодні бореться за Україну і закликає й нас:

Борітеся — поборете,

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!